Hírek

Haydn Barytontrio koncert

A Haydn Barytontrio adott koncertet február 17-én a nagyköveti rezidencián

Tovább

Pályázati felhívás a 2020/2021-es tanévre

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíj pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanévre

Tovább

Meseíró pályázat 8-15 éves gyermekek számára

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület XI. alkalommal hirdeti meg határok nélküli meseíró pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várják e-mailben. Beadási határidő: 2020. március 13.

Tovább

Köszönet Urpo Kivikari tiszteletbeli főkonzuli tevékenységéért

Urpo Kivikari professzort 1989-ben a szabaddá váló Magyarország elsőként nevezte ki Magyarország finnországi tiszteletbeli konzuljává, 2018-tól pedig tiszteletbeli főkonzulként tevékenykedett. Három évtizedes aktív tevékenység után, 80. életévének betöltését követően 2019 év végén leköszönt posztjáról. Urkuti György nagykövet január 22-én díszebéd keretében köszönte meg Kivikari professzornak a hazánk érdekében, illetve a Finnországban, főként Turkuban és környékén élő magyarok érdekében végzett hosszú és lelkiismeretes munkáját a nagyköveti rezidencián.

Tovább

Európai polgári kezdeményezés a regionális kultúrák támogatása érdekében

Tegyünk együtt a nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi kisebbségek által lakott területek fejlesztéséért! 2021. február 7-éig írható alá a "Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért" c. polgári kezdeményezés.

 

Tovább