Hírek

Magyarország 25 éve csatlakozott a NATO-hoz

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) teljes jogú tagjává. Négy nappal később, 1999. március 16-án felvonták hazánk nemzeti lobogóját a NATO brüsszeli központjában. Magyarország azóta is a Szövetség aktív és elkötelezett tagja, és 31 szövetségesével együtt fáradozik a nemzetközi béke és biztonság szavatolása és erősítése érdekében.

Tovább

Időpontfoglaló rendszer a Konzulátuson

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy szeptember 4-től elindul a helsinki Konzuli Hivatal időpontfoglaló rendszere.
Tovább

Magyarország helye az űriparban

 

Bár a köztudatban a space-tech, a rakéták és műholdak ipari felhasználása nem a kisvállalkozások elérhetőségi közé tartoznak, előadóink másként látták a helyzetet és egy egészen új jövőképet festettek a résztvevők számára.

Tovább

Egy mindenkiért

„A legfontosabb, hogy a fiatalokat és a következő generációt is motiválni tudjam a teljesítményemmel” – mondta Szilágyi Áron helsinki látogatásán, a pályafutását bemutató dokumentumfilm finn premierjén.

Tovább

A népzene és a jazz házassága

A zene vitathatatlanul az egyik legjobb eszköze a népdalok által megtestesített hagyományos értékek és a jazz meleg eleganciájának párosítására. Mindezt bizonyítve figyelemreméltó kantele- és zongorajátékot mutatott be a finn-magyar duó, Senni Eskelinen és Süle László.

Tovább