JOGOSÍTVÁNY, ADÓKÁRTYA, TB/TAJ-KÁRTYA

A konzulátus a felsorolt okmányok beszerzésével, ügyintézésével nem foglalkozik.

Jogosítvány ügyintézés érdekében a fővárosi/megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalát vagy  a kormányablakot  kell felkeresnie. Amennyiben Magyarországon nem rendelkezik lakóhellyel, a Központi okmányirodát keresse fel.

Az elveszett, illetve ellopott jogosítvány pótlását az ügyfelek Magyarországon, a járási okmányirodában kezdeményezhetik. Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleknek lehetőségük van az érvényes jogosítvány pótlására az ügyfélkapun keresztül is.

Amennyiben a finn közlekedési hatóság a magyar vezetői engedély adatainak igazolását kéri (pl. finn vezetői engedély kiállítása céljából), de a magyar okmány nem áll rendelkezésre (mert elveszett, ellopták stb.), úgy egyedi adatszolgáltatás kérhető a közúti közlekedési nyilvántartásból, továbbá az érintett személy által közölt és a nyilvántartásban szereplő adatok egyezőségéről.  Ehhez szükség van a kérelmező magyar vezetői engedélyének másolatára, vagy az abban foglalt adatok közlésére. 

A TB kártya ügyében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) központi szervéhez, illetve ügyfélszolgálati kirendeltségeihez, míg az adókártya ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatához kell fordulnia. 

A konzulátus ezen ügyekben további információt nem tud adni, ügyintézést nem teljesít. Kérjük szíves megértésüket!