A kerékpározás télen is valós alternatívája a gépjárműközlekedésnek. Ennek bizonyítékait, a fejlesztési lehetőségeket és a kihívásokra adott finn válaszokat ismerhették meg azok a magyar városvezetők és várostervezők, akik az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ szervezésében 2022. február 9-10-én helsinki tanulmányúton vettek részt. A magyar delegációnak a Helsinki önkormányzat szervezett programot, így intézménylátogatást, valamint a Helsinkiben már megvalósult fejlesztéseket, jövőbeni terveket bemutató előadásokat és találkozót Helsinki város alpolgármesterével Anni Sinnemäkivel, valamint Breuer Klára magyar nagykövettel. 

A delegáció tagjai nem csak elméleti ismeretekkel gazdagodtak. A látogatást megelőző napok intenzív havazása kiváló körülményeket biztosított a helsinki kerékpáros infrastruktúra tesztelésére.

Reméljük, hogy a tanulmányút során szerzett ismeretek és a kerékpárosbarát szemlélet egyre több hazai település közlekedésfejlesztési stratégiájába, politikájába épül be, és Magyarországon is tovább növekszik majd a kerékpár mint közlekedési eszköz népszerűsége.

Képgalériánk itt érhető el.