A hatóságok ajánlásainak megfelelően újabb hibrid eseményt szerveztünk a nagyköveti rezidencián 2020. november 24-én. Az Agrármarketing Centrum közreműködésével borkóstolót és online üzleti találkozót szerveztünk finn importőröknek és sommelier-eknek.

Az online masterclass borkóstoló keretében Konkoly Mihály DipWSET tíz borászat kínálatán keresztül mutatta be Magyarország borrégióit, az egyes térségek és az ott készülő borok főbb jellemzőit. A rendezvénybe bekapcsolódtak a borászatok képviselői is, néhányan videóval, mások rövid prezentációval mutatkoztak be.

A virtuális kirándulásnak is beillő borkóstolón a száraz Tokaji Furminttól indulva kiváló vörös borok segítségével barangoltuk be a Balaton-felvidéket, az egri, a szekszárdi és villányi borvidéket, hogy aztán visszajussunk Tokajba, a finnek körében is ismert és elismert aszúhoz.

A masterclass után sétáló kóstoló keretében a pincészetek további borait is megismerhették a finn résztvevők, valamint táblagépek segítségével online B2B találkozási lehetőséget biztosítottunk a borászatokkal. Az esemény a járványügyi helyzet változása miatt sajnos most egy ideig az utolsó ilyen jellegű eseménye volt a nagykövetségnek. Reméljük, mihamarabb újra hívhatunk majd csoportosan is vendégeket a rezidenciára.

Az esemény képei itt érhetők el.