Rendhagyó, félig az online térben zajló termékbemutatót rendeztünk 2020. november 11-én a nagyköveti rezidencián. Az eseményen 12 finn piac iránt érdeklődő magyar cég vett részt, míg finn oldalról jelentős kiskereskedelmi láncok képviselői jelentek meg.

Urkuti György nagykövet köszöntőbeszédét követően a magyar cégek online bejelentkezve beszéltek termékeikről. A sort a Hell Energy kezdte energiaitalai bemutatásával, majd a sportitalokat és egyéb táplálékkiegészítőket forgalmazó BioTechUSA folytatta. Széles választékkal volt jelen a Pécsi Sör, a Yuva szörp, valamint a hústermékek specialistái, a Ba-Ha-Ma’s és Temperpoint, valamint a világhírű Pick szalámi. A finn vállalatok képviselői a Vajda Papír higiéniai papírtermékeivel, az Inno-sense és Herbow biomosószereivel, bioöblítőivel és mosódióival, a Tungsram világítástechnikai áruival, valamint a Piko-pet állateledel forgalmazó termékeivel is megismerkedhettek.

A termékbemutatót követően részben virtuális B2B, részben pedig a magyar cégek finnországi importőreivel és ügynökeivel történő találkozókra is sor került, ahol a magyar és finn résztvevők a jövőbeli együttműködéssel kapcsolatos részleteket egyeztethették, konkretizálhatták.

Az esemény fotóit itt tekinthetik meg.