Urkuti György nagykövet március 5-én Järvenpääbe látogatott, ahol találkozott a város vezetőivel, a helyi evangélikus gyülekezet képviselőivel, valamint a gazdasági élet és a helyi Finn-Magyar Társaság tagjaival. 

A város vezetőivel, Olli Naukkarinen polgármesterrel és Eemeli Peltonen képviselőtestület elnökével való találkozás alkalmával lehetőség nyílt áttekinteni a Järvenpää és testvérvárosa, Vác közötti sokrétű kapcsolatok elemeit és feltérképezni az újabb lehetőségeket. Osmo Björkman szervezésének - a helyi finn-magyar kapcsolatok aktív építőjének - köszönhetően nagykövet úr ellátogatott a Magyarországra is exportáló Pentisol Oy elnevezésű családi vállalkozáshoz, ahol hasznos információkat szerzett az élelmiszeripari aerosolok és az idei télen igen keresetté vált fertőtlenítú aerosolok gyártásának világába.

A nap befejezéseként a városi könyvtárban összegyűlt érdeklődők friss információkat kaphattak a magyar gazdasági, politikai és kulturális élet aktualitásairól nagykövet úr előadásában. A teltházas előadást Heli Ajala, az idén immár fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Finn-Magyar társaság helyi szervezetének elnöke nyitotta meg. 

Képek itt találhatók.